Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on
Közelebb a természethez, közelebb az állatokhoz.
Nyitva az év minden napján.
Különleges programok gyermek és óvodás csoportoknak.
Látványetetések, állatsimogató, örökbefogadás.
Botanikai tanösvény
  • Két fiatal szibériai tigris lakja ezentúl a tigriskifutónkat. Látogatóink az elmúlt hetekben bizonyára hiányolták állatkertünkből a csíkos nagymacskákat, mostantól azonban már láthatók a tigrislányok, akik idén lesznek négyévesek. A Budapesti Állatkertben jöttek a világra, onnan kerültek most Miskolcra, ahol minden bizonnyal, rövid időn belül a látogatók kedvenceivé válnak. Az első napokban még csak óvatosan ismerkedtek új otthonukkal, mostanra azonban egyre aktívabbak kifutójukban.

  • A Miskolci Állatkert és Kultúrpark elnyerte a 2017. évi TripAdvisor® Kiválósági Tanúsítványt! A TripAdvisor a világ legnépszerűbb közösségi turisztikai csatornája, ahol a vendégek összeállíthatják nyaralásuk, pihenésük programját, egy csokorba foglalva.

  • Állatkertünk kék juh (Pseudois nayaur) csapata az elmúlt hetekben több egyeddel is gyarapodott. Az első állatok tavaly érkeztek a Varsói Állatkertből, a közelmúltban pedig Csehországból, a Libereci Állatkertből, valamint Berlinből költöztek Miskolcra további példányok.

  • 1994. június 17-én elfogadták az ENSZ elsivatagosodás elleni küzdelemről szóló egyezményét, ezért ez a nap az Elsivatagosodás és Kiszáradás Elleni Küzdelem Világnapja. Ezen a napon, 2017. június 17-én, a Miskolci Állatkertben is erre a világméretű kampányra irányul a figyelem.

  • Áloméj az állatkertben. Zárkörű rendezvény miatt a Miskolci Állatkert pénztára 2017. június 2-án, pénteken 16.00 órakor zár.

A Miskolci állatkert állatai

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületMiskolci Állatkórház Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.