A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

2016. évi programok

2016-01-26

Színes rendezvények várják 2016-ban is a Miskolci Állatkertbe látogatókat, ahol minden korosztály találhat magának változatos, nem mindennapi programokat...

2016.03.20: Állatkerti szezonnyitó, Víz Világnapja
Látványetetésekkel, állatbemutatókkal várunk mindenkit a Víz Világnapján, ahol vizes fejtörőkkel, kvízzel is várjuk a gyerekeket és a játékos kedvű felnőtteket.
2016.04.23: Föld Napja
A Föld napja alkalmából különféle programokat rendezünk, amelyekkel szeretnénk felhívni a figyelmet a Föld természeti környezetének, növény és állatvilágának megóvására.
2016.05.01: Állatkerti Majális
Várunk mindenkit a természet megújuló erejének ünnepére. Ismét érdemes lesz egyet sétálni az állatkertben, hiszen egész nap állatbemutatókkal, állatsimogatóval várunk mindenkit.
2016.05.08: Madarak és Fák napja
A nap rendezvényei a látogatóink természetvédelem iránti elkötelezettségét hivatott szolgálni. Ezen a napon igyekszünk méltóan megemlékezni Herman Ottóról, az utolsó magyar polihisztorról, a "madarak atyjáról" is.
2016.05.29: Gyermeknap
Színes, szórakoztató programokkal várjuk gyereknapon a családokat, hiszen ez a nap nemcsak gyermeknap, ez családi ünnep.
2016.06.03: Dreamnight
A Dreamnight nevű rendezvény a világ állatkertjeinek nagyszerű kezdeményezése. A kivételes program azóta is évről évre mosolyt csal sok száz arcocskára, ezáltal pihentető örömmel tölti el a beteg gyermekekért aggódó szülők lelkét is.
2016.06.20-2016.07.30: Zoo Tábor
A vakáció kezdetével minden évben Zoo-napközi várja a gyerekeket a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban. Az iskoláskorú gyerekek kis csoportokban, tematikusan járják végig a teljes vadasparkot az állatkert munkatársaival, sok érdekes dolgot megtanulva az élővilágról és a természetről.
2016.08.20.: A Miskolci Állatkert 33. születésnapja
Az idei évben is várjuk látogatóinkat, hogy augusztus 20-án együtt ünnepeljék velünk az állatkert 33. születésnapját az egész napos programokon.
2016.08.26: Állatkertek Éjszakája
Az Állatkert idén is megrendezi az ÉjszakáZoo nevű programját, melyet a tavalyi évhez hasonlóan az országos Állatkertek Éjszakája keretében tartunk. Éjjel aktív állatok, különleges programok, kulisszatitkok… Egy éjszaka az állatkertben!
2016.09.17: Bringázz az Állatkertbe!
Ezen a napon hagyják otthon a slusszkulcsukat, és mi cserébe egész napos látványetetésekkel, állatbemutatókkal várunk mindenkit.
2016.10.02: Állatok Világnapja
Változatos programokkal, nem mindennapi látványetetésekkel várjuk a családokat az állatvilág jeles napján a Miskolci Állatkertbe.
2016.10.29: Halloween Est
Az este során a töklámpásokkal kivilágított állatkertben a látogatók testközeli kapcsolatba kerülhetnek a „nemszeretem” állatokkal, az éjjel aktív fajokkal látványetetéseik során ismerkedhetnek meg, miközben sok érdekes információt tudhatnak meg az állatokról.
2016.11.26: Készülődés a télre
Készítsünk együtt madárkalácsot, az ég állatainak egyik kedvenc téli csemegéjét a téli madáretetéshez.
2016.12.27: Állatok Karácsonya
A program során az állatoknak kedvenc csemegéjükkel kedveskedünk, a látogatók pedig az egész napos szakvezetés során sok érdekességet tudhatnak meg az állatkert lakóiról.

 

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.